Search This Blog

MY SELF

Faces That I Love

SILA KLIK HEARTBEAT NI...TQ

Feb 15, 2011

VENDING MACHINE



Aku bukak-bukak, godek-godek tenet terjumpa lak gambar -gambar vending machine kat Jepun. Dalam banyak-banyak negara kat dunia ni negara Jepun paling banyak menggunakan vending machine. Kalau nk dikira lebih kurang satu vending machine untuk 23 orang penduduk Jepun. Punya la banyak. Mana-mana tempat mesti ada. Kadang-kadang langsung tak masuk akal. Pelik-pelik. Jom kita tengok vending machine yang pelik-pelik dan kreatif ni :



1. Coca-Cola Robot Vending Machine:

Syarikat Coca-cola ada vending machine giant robot yang boleh jalan-jalan kat sekitar bandar Tokyo. Bayangkan kalau kat Malaysia ada cam ni. Aku rasa dah lama kena belasah dengan budak-budak sekolah. Hahahahaha....

2. Eggs Vending Machine:
Setiap kotak-kotak kecil kat dalam tu mengandungi satu bungkus telur. Biasanya antara 10-12 biji telur. Telur-telur tu datang dari kawasan ternakan ayam yang berhampiran. setiap hari penternak-penternak ayam akan memasukkan telur ayam segar ke dalam mesen ni.




3. Smart Car Vending Machine:


Yang ni pun pelik gak. Korang ingat kalau tekan button kat situ keluar kereta ke? Bukan.. Bukan... Ni sebenarnya untuk kita beli pamplet berkaitan kereta. Contohnyer model-model baru, senarai harga kereta dan senarai pengedar. Boleh juga kalau nak beli stiker-stiker kereta. Kalau keluar kereta naya je kena beli kereta cash. Huhuhuhu....




4. Ice Vending Machine:


Boleh beli ais pakai mesen ni. Senang la kan, tak payah pegi kedai semata-mata nak beli ais. Yang ni aku suke. Muahahahaha...




5. Beer Vending Machine (P/S:TIDAK HALAL):


Yang ni contoh kat bandar Kyoto, Jepun. Diorang leh jual ni kat public. Kat sini jangan ngengada arrr....




6. Umbrella Vending Machine:

Payung pun ada jual cam ni. Tapi bagus jugak kan. Kalau time ujan senang je. Tak de la terkejar-kejar nak pergi kedai beli payung. Lagipun tak semua kedai ada jual payung.




7. Pringles Vending machine:


Vending machine dari syarikat Pringles.



8. Instant Noodles Vending Machine:


Haaaa... Boleh beli mee segera pakai vending machine jer. Korang yang malas nk masak megi tahap cipan tu terus beli je cam ni. Lagi senang.




9. Flowers Vending Machine:


Kepada mat-mat bunga, korang terlupa nak beli bunga untuk wife, girlfriend, mak ataupun nenek korang? Jangan risau. Boleh beli bila-bila masa jer.




10. Necktie Vending Machine:


Untuk korang yang keje ofis, tak de alasan lagi lupa pakai necktie. Okeh...




11. Sneaker Vending Machine:


Yang ni dicipta oleh syarikat fesyen dan sukan Jepun jenama Onitsuka Tiger.




12. Vegetable Vending Machine:


Mesen ni menjual sayur-sayuran segar. Tak payah susak-susah pergi market pagi-pagi. Huhuhuhu...




13. Battery Vending Machine:


Kalau remote tv korang abes bateri tengah-tengah malam nak tengok bola macam mana? Kedai lak semua dah tutup. Ni la gunanya vending machine. Beli jer kat sini.




14. Live Lobsters Vending Machine:


Haaaa... Yang ni paling kelakar. Ada ke beli lobster pakai vending machine. Pelik... Pelik... Tak faham aku.... Huhuhuhu....




P/S: Bila la agaknya kat Malaysia ada vending machine jual pizza (aku lapar pizza nih). Erkkk....


2 comments:

Aktif Perunding Sdn. Bhd. said...

best best best...kalau boleh nak yang membantu peniaga kecil.macam vending machine telur tu...

Atirah Tyra said...

leh usulkn cdgn kt kementerian hal ehwal pengguna.erkkk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...