Search This Blog

MY SELF

Faces That I Love

SILA KLIK HEARTBEAT NI...TQ

Apr 2, 2011

BABI


Erkkkk... Babi? Apekah? Apekah? Apekah? Nape natang ni ada kat sini? Nak samak ke blog ni? Ke nak samak pc korang jer? Entry ni copy paste dari abang Joe. Aku pun tak taw dia dapat dari mana. Nanti abang bagi link yek. Sekadar nak berkongsi jer. Korang pikir la sendiri... Huhuhuhu...

YEO'S TIDAK HALAL!!
Kepada semua warga, sedarlah. Banyak e-mail yang kami terima berkenaan ketidakhalalan produk YEO'S. Kami tidak dapat mempastikan kesahihan cerita ini. Namun begitu, kami paparkan juga beberapa petikan e-mail untuk pengetahuan anda. Kami juga berharap pihak yang berwajib dapat menyiasat perkara ini.

E-mail 1
Assalamualaikum....
Untuk pengetahuan semua, beberapa hari lepas ada seorang kawan yang telah terlihat lorry YEOS Di Shah Alam membawa kerbau pendek (babi). Lorry itu kemudiannya masuk ke kilang YEOS berkenaan. Untuk itu, mari kita boikot product itu kerana kita tidak tahu tahap kebersihan yang dipraktikkan oleh kilang tersebut. Walaupun tidak pada penggunaan kerbau pendek (mungkin) tapi adakah lori tersebut di samak sebelum membawa barangan lain. Jangan lupa edarkan matlumat ini kepada orang ramai untuk kebaikan bersama. Sekian terima kasih.

E-mail 2
Assalamualaikum....
Sebenarnya saya dah lama tahu pasal ni dan kilang YEOS kat Shah Alam juga bersebelahan dgn kilang memproses khinzir/pork utk ditinkan. Tak silap saya YEOS ada juga mngeluarkan khinzir/pork yg ditinkan. Saya dah lama tak guna barangan YEOS sejak saya tahu pasal ni.


P/S: jaga-jagalah pasal makan minum kita sebab yg Memberi kesan pd hati kita dan doa-doa kita di tolak. 

E-mail 3
Setahu saya yang duduk di Shah Alam ni...Tempat penyembelihan babi tu memang terletak di belakang kilang Yeos. Tempat penyembelihan tu pun memang kepunyaan Yeos.. Secara peribadi saya memang tak ambil barangan Yeos. Khabarnya tempat tu adalah antara tempat penyembelihan yang terbesar di Asia. Selalu juga nampak lori-lori bawa binatang tu.

WASSALAM...... 

E-mail 4
Alamak..betul ke saudara? saya ni selalu beli air soya bean keluaran yeos..kat rumah tu siap ada stock lagi pasal memang saya suka air soya dr yeos ni..tapi..mungkin pekerja islam yang bekerja di sykt berkenaan boleh memberitahu kita ttg kemusykilan ini..bagi sesiapa yg ada kawan2 atau saudara mara yg bekerja di sykt itu..silalah beri penjelasan....Buat peringatan kita.........

E-mail 5
Gang..I used to work with Yeos in 1990 while waiting for my SPM result..I worked as lab asst for about 3 months..and to tell u the truth..they did produced non halal canned food for non muslim..ade kari babi..rendang babi...kacang peas with babi etc...and part of my job is to taste the food and to confirm its "tastiness" is as per specs..the production of non halals rolls on once a quarter...I was lucky as they start rolling on the prodiuction...i left the company as my SPM result announced... and i only happens to know this on the day i resigned...and i even notice there's no muslim workers in the butchers room...only several makciks and minah kilangs cun melecun kat canned section..tu pun handle sayur...canned drinks etc...I don't dare to ask...i assume the malay guys didn't like the dirty job...and only then I realized what's going on ...so basically..the same shredded machine used for muttons...beef and bacons la!!! after that..yeo's has never b! een a brand of my family...spread this out... 

P/S: Ni antara komen-komen kitorang (sekadar hiasan). Erkkk...

  • Atirah Skezo Mindfreak btul ke ni?abg pecaya?
    19 minutes ago · 

  • Joe Black erk...abg kan dok s alam...mesti laa bg caya....tira suka minum soya bean yeos ek?gi la buang...beli soya bean seasson je..tk pun drinho
    16 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak abes lps ni sume produk yeos x leh mkn la?
    15 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak sume2 babi.byk babi la skrg ni.babi punya babi.erkk..
    15 minutes ago · 

  • Joe Black kalau nak mkn...mkn je la...selagi tk was2...mana ada melayu tak mkn babi...erk
    14 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak ha`ah,mana ada melayu x mkn babi.tepung pun ada babi.selalu mkn cengkodok ada tepung.mkn babi la tu.erkkk...
    13 minutes ago · 

  • Normeck Azzuri babi
    12 minutes ago · 

  • Joe Black tepung mmg ada babi sebab nak kena letak vitamin b dari sumber babi
    12 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak sume babi.abes,nk mkn pe?
    11 minutes ago · 

  • Joe Black mkn la eskrim babi...erk
    11 minutes ago · 

  • Normeck Azzuri Black Captain Lord of the Nazgûl
    11 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak abg:huh,lg la babi.x leh mkn lgsung.
    10 minutes ago · 

  • Joe Black Black Captain Lord of the Nazgûl
    10 minutes ago · 

  • Normeck Azzuri Black Captain Lord of the Nazgûl
    10 minutes ago · 

  • Joe Black tira mkn la megi...tp kat perencah megi pun ada babi..erk
    10 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak haddoiiyaiii...babi lg????
    9 minutes ago · 

  • Normeck Azzuri Black Captain Lord of the Nazgûl
    9 minutes ago · 

  • Joe Black mek ni spam ni...
    9 minutes ago · 

  • Joe Black tira mkn la mee jawa...mee jawa tkde babi...sbb org jawa yg masak
    9 minutes ago · 

  • Atirah Skezo Mindfreak abg blok je meck tu.erkk...
    9 minutes ago · 

  • Normeck Azzuri spam pun babi
    9 minutes ago · 

  • Normeck Azzuri Black Captain Lord of the Nazgû
    9 minutes ago · 

  • Joe Black spam babi?erkk
    8 minutes ago · 

** Abaikan je meck tu. Dia spam jer. Erkk... 

3 comments:

Katak Hijau said...

comeynye babi.. huhuhu

Joe Black said...

erk....komen2 pun copy sekali?erk..

Atirah Tyra said...

ira:tu arrr..cute je kaler pink cm teddy bear.
abg:sekadar hiasan.erkkk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...