Search This Blog

MY SELF

Faces That I Love

SILA KLIK HEARTBEAT NI...TQ

Aug 25, 2011

RAYA....RAYA...RAYA...



setahun dh berlalu kini raya dtg kembali.tggl beberapa hari je lg.dh x lama dh nk raya.best kn korg nk raya.aku?errr..aku nyer mood raya lom dtg lg.yg ada mood blk kg je psl rindu family kt kg termasuk la boboy.cm ne la agaknya dia.mesti dh bsr.mesti dh lari lg laju pas tu pndai tangkap tikus.erkk..tu la mood asik ke laut je.nk wat cm ne dh mmg aku suke ngan laut.suke dgr bunyi ombak,tgk buih2 ombak menghempas ke pantai,tgk siput2 korek pasir tanam diri dia sendiri.kdg2 nmpk ank2 ketam kuar dr tpt persembunyian dia dr dlm pasir tu.mgkin jugak dh biasa dr kecik dgn laut memandangkn bagan datoh tpt kelahiran aku tu pun dikelilingi laut.tambah lg tpt aku belajar dulu kt tepi laut.klu time kuliah leh dgr bunyi ombak.study tepi laut,lepak tepi laut,mkn tepi laut,begayut kt fone berjam2 pun dgr sound effect bunyi ombak.candle ligt dinner tepi laut,pendek kata sume2 la.erkk...ni nk cite raya ke cite psl laut adehhh....ok2..back to the topic.owh,cite psl raya..rasa cm nk beraya kt glodcoast je.erkk..errr...tp jgn risau.mgkin mood tu dtg bila tgk bdk2 men bunga api ke,dgr bebudak men mercun ke ataw tgk mak aku bz masak rendang,ketupat,kuah kacang dan bermacam2 lauk pauk yg aku x terer msk lg la.mgkin jugak time dgr takbir yg sayu dan syahdu.harap2 begitu lah.mgkin juga ditambah dengan pemergian atuk buat selama-lamanya.raya ini pasti berbeza sekali.buat pertama kalinya nenek aku beraya tanpa suami di sisi.hati tuanya pasti terusik juga.yer,mak aku beraya tanpa seorg ayah.klu aku d tempatnya pun belum tentu aku boleh melalui semua ni.smuge roh atuk d tempatkn bersama org2 yg beriman.aminnnnnn....

x pe la.walau mcm mana sekali pun aku ambik kesempatan ni nk ucapkn selamat hari raya,maaf zahir batin kpd korg sume.
ampun dan maaf andainya
terkasar bahasa
tersilap bicara
termarah yg x kena
tertanya x tentu hala
tersasul yg x sengaja

terpukul kt mana2
terpekik d telinga
terhantuk d kepala
terpinjam harta benda
termoody x semena-mena
terumpat bila2
termacam-macam lg yg kena mengena
hrap d maafkan

sekian,trima kasih....dan selamat kumpul duit raya.erkk...




2 comments:

Joe Black said...

ooo time belajar da pandai bergayut ek?kantoi!!!!

Atirah Tyra said...

erkkkkk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...